Facebook brw Oss

In Memoriam Jos Pittens

{jcomments on}                                    

17 september 1960

17 juni 2015

 

20141010 2 jos

 

 

Op woensdag 17 juni 2015 kregen we de trieste mededeling dat Jos Pittens overleden was.

Begin april ging het niet goed met Jos en is hij naar het ziekenhuis geweest voor een controle. Daarna kreeg hij te horen dat er op diverse plaatsen kanker geconstateerd was. De strijd om tegen deze kanker te vechten was heftig, maar Jos heeft deze ongelijke strijd verloren.

 

Jos begon zijn loopbaan op 1 juli 1990 bij brandweer Oss.

Als medewerker van CHV was hij al lid van de bedrijfsbrandweer en had hij al brandweer opleidingen op zak.

Jos was zeker sociaal en betrokken. Dat zijn de in het oog springende eigenschappen van Jos. Een klop op de schouder. Een praatje. Het zijn de kleine dingetjes waarmee mensen een verschil kunnen maken binnen een team. Jos was zo'n verbindende factor.

 

Naast een sociaal mens, was Jos vooral ook vrachtwagenchauffeur. In hart en nieren. Fanatiek en gedreven. Maar ook zeer serieus op de momenten dat het er op aan kwam.

Jos presteerde het om in zijn carriëre maar liefst 15 diploma's en certificaten te behalen met een gemiddelde van een acht.

 

De jeugdbrandweer was een van Jos zijn grootste passies. Jos is namelijk de grondlegger van de Osse afdeling van de jeugdbrandweer.

Toen Jos op 31 oktober 2014 stopte als vrijwillig brandweerman in Oss, bleef hij in dienst van brandweer Brabant Noord als begeleider van de Jeugdbrandweer. Zo was hij op 11 april nog aanwezig bij de wedstrijden van de jeugd in Benschop.

 

Wij zijn Jos zeer erkentelijk voor wat hij heeft betekend voor de brandweer van Oss, we zullen hem missen. Wij wensen zijn vrouw Caroline, Jeroen en Laura veel sterkte met dit veel te snelle verlies.

 

Download hier de rouwkaart van Jos.